Vegan recepten

Hieronder een overzichtje van wat we de laatste weken hebben gemaakt. Nu en dan komt er helemaal onderaan het rijtje ééntje bij.

Aubergines in de oven met linzen/rode biet sla

Gebaseerd op Pulled aubergine en Lentil & beetroot salad, Vegan Food & living, sept, p.46,47

  1. 5 aubergines in de hete-lucht oven (180) met een beetje olijfolie en bedekt met alu folie gedurende 1 uur of tot ze heel mals zijn
  2. wanneer de aubergines afgekoeld zijn, pellen en het vlees in repen scheuren
  3. wrijf het vlees in met 2 tlp paprika, 2 tlp ajuinpoeder, 1 tlp oregano, 1/2 tlp lookpoeder, 1/2 tlp pimenton, zwarte peper, komijn, mosterdpoeder en 1/4 espelette, zout
  4. bak gedurende 20' in de oven
  5. geserveerd met linzen/rode bietensla en waterkers, veggie balls en quinoa

Cashew bechamel

  1. mix 150 g cashew noten met lookpoeder, chilivlokken, limoensap, peper, zout en 115ml veggie bouillon in een high speed blender
  2. ook heel lekker als brood spread

Manhattan clam chowder

Gebaseerd op Vegan Food & living, sept, p.42

  1. 2 wortelen, 3 sjalotten, 2 selderstengels in stukjes aanstoven in olijfolie
  2. voeg toe: 1 potje tomatenpuree, 3 geperste lookteentjes, 1 tlp oregano, takje tijm, 2 blaadjes laurier, flinke bos fijn gesnipperde peterselie, 1 gedroogde piment, 1 slp gedroogd zeewier
  3. overgiet met 1 1/2 liter bouillon
  4. voeg 500g in blokjes gesneden, vast kokende aardappelen toe
  5. laat sudderen tot de aardappelen gaar zijn, laat even afkoelen
  6. voeg 5 verse, gepelde, in stukjes gesneden tomaten toe samen met 250g versneden oesterzwammen en shi takes
  7. breng terug aan de kook met een glas sherry, laat 10' sudderen met deksel, kruid af met selderijzout
  8. geserveerd met heerlijk V-brood